GsAslan - Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hoşgeldiniz, Misafir.
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 0

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Performansımız Yükselmeye Devam Edecek!

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
Yazar Mesaj
Muhammed Gülhan

Administrator
Administrator
Muhammed Gülhan

Erkek
Yaş : 34 Kayıt tarihi : 22/08/08 Mesaj Sayısı : 368 Nerden : İstanbul Lakap :

Performansımız Yükselmeye Devam Edecek! Vide
MesajKonu: Performansımız Yükselmeye Devam Edecek!   Performansımız Yükselmeye Devam Edecek! Icon_minitimePerş. Eyl. 25, 2008 6:47 pm

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı Teknik Direktörü Michael Skibbe, Galatasaray TV'de Can Erbeşler'in sunduğu Teknik Yorum programında merak edilen sorulara yanıt verdi.

Öncelikle bu haftaki Kocaelispor karşılaşmasıyla başlayacak olursak, bu maç ile ilgili düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Başarılı ve teknik bir oyun sonrasında 4-1’lik net bir sonuç elde ettik, takımımdan son derece memnunum, benim için en sevindirici olan ise 1-0 geriye düşmemize rağmen oyundan kopmayıp, toparlayıp skoru 4-1’e getirmemizdi.

Performansımız Yükselmeye Devam Edecek! Adz3eq

Üst üste iki deplasman galibiyeti aldı Galatasaray ,önce UEFA Kupasında Bellinzona ve ardından Kocaelispor galibiyeti. Her iki maçta da takımımız dört gol attı ve goller yedi. Üç gün ara ile oynanan maçlardaki benzerlikler nelerdi?

Kocaelispor ile Bellinzona maçını kıyaslarsak, Bellinzona Kocaelispor’a göre daha kontrataklarla gelişen bir oyun tarzı sergiledi ve onlardan daha kontrollü bir oyun ortaya koydu. Bunun sonuncunda da üç tane gol yedik Bellinzona’dan. Bizim amacımız deplasmanda oynadığımız için ve Avrupa Kupası maçı olduğu için orda en azından birkaç gol atıp galip olarak buraya avantajlı bir skor ile dönmekti, biz bunu başardık. Evimizde avantajlı bir skor elde edip turu gececeğiz ve UEFA Kupası’nda gruplara kalacağız.

Galatasaray’ın oyun planında çift santrafor veya tek santrafor neye göre değişecek , sizin bu konuda bir tercihiniz var mı? Kuşkusuz rakiplerin durumları da bu tercihte etkili bir rol oynayacak, bu konudaki düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Öncelikle oyuncularımızın sağlık durumlarına göre ve performanslarına göre bu durum etkili bir rol olacak. Mevcut olan santrafor grubumuza son olarak Milan Baros eklendi, takımın performansı ve gücüne göre bir yada iki forvet oyuncusu ile oynayacağız. Güzel oyunumuzu hem lig de hem de Avrupa kupası maçlarında sergileyip göze hoş gelen bir futbol ile başarılar elde etmek istiyoruz.

Forvet tercihini siz futbolcularımızın sağlık durumlarına göre ve performanslarına göre değerlendireceğinizi söylediniz. Peki rakip takımın oyun sistemine göre ve gücüne göre bu tercih belirleyici bir rol olmayacak mı?

Tabi ki sadece futbolcularımın performansına göre olmayacak bu seçim, rakiplerimizin durumuna göre de değişecek. Futbol bir taktik oyunudur, rakiplerimizi de bu şekilde şaşırtmayı başarabilirsek, ona göre de başarı elde edebiliriz. Kadromuz gerçekten çok zengin, en azından forvet hattında alternatifli oyuncularımız mevcut. Bütün futbolcularıma farklı maçlarda görev verip taktik anlamda rakiplerimizi şaşırtarak başarıya ulaşmak istiyoruz, burada amacımız her kulvarda kazanmak olacak.

Şu ana kadar sakatlıklardan dolayı belki de istediğiniz kadroyu oluşturamadınız? Acaba Galatasaray’ın kadrosunu ezbere herkesin sayabileceği şekilde kafanızda ne zaman oturtmayı düşünüyorsunuz?

Öncelikle ilk onbirde görmek istediğim futbolcular kendilerini kanıtlamış olanlar, geri dörtlüde Meira, Servet. Onlar kendilerini kanıtlamış bir şekilde, takımın içinde yer alacaklar. Aynı zamanda Ayhan’ı da çok beğeniyorum ve o da takımdaki yerini alacak. Ayhan orta sahada hakimiyeti ele geçirip hücum gücü ile forvet hattına destek olacak ve oradaki koordinasyonu sağlayacak. İleri uç elemanlarından Kewell ve Baros çok başarılılar, onları da her zaman onbir de göreceğiz. Diğer oyuncularda sakatlıklardan dolayı bazen zorunlu değişiklikler yapıyoruz, bunlar geçtikten sonra yavaş yavaş takımımızın iskeleti belli olacak ve insanlar kadromuzu ezberleyecekler.

Bize takımımızın sakat futbolcuları hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?

Ben oyuncularımla ilgili Galatasaray’ın profesörleri ve doktorları ile her dakika kontak halindeyim ve onların son durumlarıyla ilgili bilgiler alıyorum. Benim için şu anda sevindirici olan Hakan Balta ve Sabri’nin bu hafta oynayacak olması. Aynı zamanda Arda da Perşembe gününden itibaren takımla çalışmaya başlayacaktır.

Peki size göre Galatasaray da genel anlamda bir tempo sorunu var mı? Yoksa Galatasaray oyunu biraz daha hızlı oynayabilir mi? Bunun için ekstra çalışmalar planlıyor mu?

Ben takımımın temposu konusunda böyle düşünmüyorum, yeterince hızlı ve kontrollü bir oyun sergiliyoruz. Bunu Bellinzona ve iç saha maçlarında da gördük son olarak ve birçok pozisyondan da yararlanamadık. Kocaeli’nde de aynı şekilde dört gol attık ve birçok pozisyondan da yararlanamadık. Belki çok daha farklı sonuçlar elde edecektik. Antalyaspor maçına gelecek olursak, o maçımız bildiğiniz gibi berabere bitti ancak orada da birçok pozisyona girdik ve sayısız gol pozisyonundan yararlanamadık. Siz ne kadar çabalasanız da bazen olmayınca olmuyor. Baktığımızda geride kalan maçlarda artan bir tempo grafiğimiz var, ben sadece şuan için defansta biraz zaafımız olduğunu düşünüyorum. Emre Güngör’ün sakatlığından dolayı tüm yük Meira ve Servet’in omuzlarında şuan için. Ofans ile defans arasındaki uyum sorununu çözersek problemlerimizi halletmiş olacağız. Ama tekrar söylüyorum ben takımımın temposuz oynadığına katılmıyorum, sakat futbolcularımızda iyileşince daha da tempolu olacağız.

Performansımız Yükselmeye Devam Edecek! T6uiwg

Benim bunu sormamın sebebi artık yavaş yavaş lig de tempo artıyor. UEFA Kupası’nda zorlu rakiplerle eşleşmeler olacak. Bu rakiplere göre oyunu biraz daha tartarsak, Galatasaray’ın temposunda bir artış olacak mı?

Avrupa maçlarında benim içim önemli olan, oyunun, temponun, sergilenen oyunun içine girip o tempoyu onlarla birlikte tutabilmek. Bunu sağlayabildiğimiz sürece oyundan düşmeyiz. Zaten biz futbol olarak bunu yapıyoruz, onlardan geri kalan bir yanımız yok hatta daha fazla olan yönlerimiz mevcut. Hep şunu ifade ediyorum benim için şu an tek sorun sakatlıklar, bunu da atlattığımız zaman oyunumuzun ve performansımızın üzerine katarak başarılara ulaşacağımızı düşünüyorum.

Tekrar Lige dönecek olursak, 4 lig maçında da ilk 45 dakikalar hep berabere bitti. İki maçı çevirdi diğer ikisini çeviremedi Galatasaray. 2 galibiyet ve ikide beraberlikle sıralanıyor puan cetvelinde. Mesela Ali Sami Yen’deki Denizlispor ve Antalyaspor maçlarında 75. dakikalar berabere geçildi. Bu maçlardan birisi çevrildi, bu aradaki farklardan bize biraz bahseder misiniz?

Öncelikle Antalyaspor ile Denizlispor’u karşılaştıracak olursak, Antalyaspor’un kalecisi kariyerindeki en iyi maçlarından bir tanesini bize karşı oynadı. Bence bu o gün kazanamamamıza sebep olan durumdu. Eğer maçı tekrar izlerseniz biz Antalyaspor’a karşı sayısız gol fırsatı yakaladık, inanılmaz güç olan pozisyonları kaçırdık ve bunu skora yansıtamadık. Sonuç olarak orada da oyunumuz diğer maçlara göre aynıydı. 4 maçı kıyasladığımızda belki Kayserispor’a karşı fazla üstünlük gösteremedik ve berabere kaldık ama o pozisyonları diğer maçlarda elle ettik, rakibimize göre çok üstün oynadık ve sayısız fırsattan da yararlanamadık. Örneğin Kocaelispor maçında da kaleci topu elinde kaçırarak bizim beraberliği yakalamamızı sağladı ama bu Antalyaspor maçında olmadı. Futbolun içinde böyle ilginç pozisyonlar oluyor. Sonuç olarak biz elimizden geleni yapıyoruz ama her zamanda kazanamayabiliyoruz.

Bu haftada takımımız Konyaspor ile karşılaşacak ve onlarda bir teknik adam değişikliğine gitti ve bundan sonra Giray Bulak ile çalışacaklar. Konyaspor’u izleyebildiniz mi Galatasaray’ı bu maçta ne gibi zorluklar bekliyor.?

Maalesef Konyaspor’u canlı olarak izleme fırsatım olmadı ama son iki maçın görüntüleri izledik ve izledim. Ali Sami Yen’de oynayacak olmamız, buranın etkileyici atmosferi… Burada her zaman daha istekli ve hırslı oynuyoruz futbolumuzu. Ofansif futbolumuzu burada sergileyebilirsek rakibi hataya zorlarız ve pozisyonlar, goller buluruz. Aynı zamanda rakibimiz üzerimize çekerek kontrataklarla da goller bulacağız.

Pazar gününden sonra Perşembe günü Bellinzona maçı var. Artık takım bu tempoda oynamaya alışıyor mu? Perşembe günkü maçla ilgili neler söyleyeceksiniz? Sıkıntılı bir durum olmaması için nasıl bir başlangıç bekliyor bizi Bellinzona karşısında?

Tempoda bir düşüklük, futbolda hiçbir eksiklik olacağını sanmıyorum. Şu anda tempomuz futbol olarak çok üst seviyede. Tabi arada bir sakatlanmalar olabilir, oyun içinde tempo düşüklüğü olursa bizim zengin kadromuzdan dolayı bu eksikliği bir değişiklikle giderip, aynı tempoda maçı tutabiliriz.

Performansımız Yükselmeye Devam Edecek! 2h666nm

Başkan Adnan Polat bir hedef koydu ortaya Şampiyonlar Liginde S. Bükreş’e elendikten sonra. Bu yıl UEFA Kupası finali İstanbul da, kendi ülkemizde Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda. Galatasaray’ın rakibi fenerbahçe’nin stadında. Tabi uzun bir yol bu, seksen takımla başladı. Bu konuda etap etap düşünecek olsak bile yine de oraları görüyor musunuz? Galatasaray’ı bu sezon, o final kapısına gidecek yola ne kadar yakın buluyorsunuz?

Öncelikle Adnan Polat’ı konuşmasından dolayı tebrik ediyorum. Bir Başkan olarak zaten böyle konuşulması gerekiyor. Çünkü Galatasaray Başkanı olarak Adnan Polat tabiî ki ilerisini görmek ister. Şampiyonluk gibi, UEFA Kupası gibi, Şampiyonlar Ligi kupası gibi büyük hedefler, büyük şampiyonluklar ister. Biz de isteriz tabiî ki. Benim buradaki görevim önümdeki maçlara konsantre olarak hedefe en yakın şekilde tek tek düşünüp, en iyi şekilde ilerleyerek takımı o hedefe ulaştırmak. Tabiî ki ben de Başkan gibi bu hedefi istiyorum, ancak ben de önümdeki maçlara bakıyorum. Önemli olan buradaki performansımızı düşürmemek. Hiçbir takımdan korkmamamız gerekiyor ama tabiî ki hiçbir takımı da küçümsemememiz gerekiyor. Hepsini saygıyla karşılamamız gerekiyor.

Sayın Başkan’ın özellikle Antalyaspor karşılaşmasındaki rakibin sert oyununa karşı bir üzüntüsü olmuştu. Bir açıklama yaptı televizyonumuz aracılığıyla. Türkiye’de futbolun sert oynandığı görüşüne katılıyor musunuz? Bu konuda bir eklemeniz olacak mı? Rakiplerle ilgili özellikle?

Ben de Adnan Polat’a katılıyorum Antalya maçıyla ilgili olarak. Ancak şöyle ifade etmek istiyorum. Türkiye Süper Ligi’nde gerçekten teknik olarak çok üst seviyede bir futbol oynanıyor. Bundan da çok memnunum. Çok kaliteli takımlar var. Ancak Antalyaspor karşısında Adnan Polat’ın da ifade ettiği gibi gerçekten biraz sert, hatta aşırı sert bir futbol oynandı. En azından bizim oyuncularımız, ileriye yönelen oyuncular her zaman bir şekilde durduruldu ve engellendi. Bu bizim futbol yapımızı, ofansif yöne doğru gol pozisyonu bulmamızı engelledi. Bununla birlikte o gün maçı alamadık. Ancak bundan da şikayet etmemiz gerekiyor. Sonuçta futbol ikili mücadele oyunudur ve bu mücadelenin olması gerekiyor. Bazen böyle sertlikler de olabilir. Sonuç olarak Antalyaspor’da “Ali Sami Yen’e geldim, üç puan bırakırım giderim” diyerek gelmiyor. Sonuçta buraya gelerek bir puan ya da üç puan almak isteyecek. O yüzden öyle bir futbol sergiledi. Bizim burada bakmamız gereken olay şu tabiî ki; bunları görerek, bu eksiklerimizin üstüne çıkarak, bunlara rağmen kazanmasını bilerek daha başarılı olmamız önemli bence.

Performansımız Yükselmeye Devam Edecek! 2eangk5

Herkesin hem fikir olduğu bir konu var. Galatasaray’ın elinde çok iyi bir kadro var. Yani sakatlar iyileşirse; orta sahaya bakıyoruz ,forvete defansa bakıyoruz… Gerek yabancı oyuncular gerek yerli Milli oyuncular, tüm kadro beraber hazır hale geldiğinde yaklaşık otuz tane en üst düzeyde futbolcusu olacak. O gün için planınız var mı? Tabi ki üç kulvarda ilerleyen bir takım Galatasaray ama bu kadar zengin bir kadroyu yönetmek…

Böyle bir kadroya sahip olmak gerçekten gurur verici. Gerçekten çok iyi otuz kişilik, üste düzey ve Milli takımlar düzeyinde oynayan oyuncular var takımda. Ama şunu söylemek gerekiyor ki takımda otuz futbolcu olmasına rağmen on bir kişi sahaya sürülecek.Takım içindeki rekabet benim için çok önemli. Hiçbir futbolcunun kendisine yüzde yüz güvenmemesi gerekiyor. Ben bugün çok iyi oynadım, yarın yine oynarım düşüncesine kapılmaması gerekiyor. Herkes forma savaşına girecek ve girmesi gerekiyor. İyi oynayan her zaman onbire girer. Ben de bundan memnunluk duyuyorum. Sorun yaşamıyorum. Bende ona göre takımı oluşturarak, daha iyi başarılar elde etmek için çalışacağım.

Performansımız Yükselmeye Devam Edecek! 28hzzmt

Geçen sene ile bu seneye baktığımız zaman yabancıların çok efektif olduğunu görüyoruz. Özellikle Nonda, Baros, Lincoln ve Kewell dörtlüsü atılan gollerde pay sahibi. Geçen sene Galatasaray’ın yerli oyuncularının atılan gol oranında ya da yaptığı asistler de çok büyük yüzdesi vardı. Bu sezon ilk dört maçta ve Avrupa Kupaları’nda henüz üç maç geride kalmasına rağmen rakamlar yabancı futbolcuların formda olduğunu ve giderek yükseldiğini gösteriyor. Bu konuda ne söylemek istersiniz? Özellikle Lincoln ve Baros’un son haftalarda yükselen grafiği gibi?

Öncelikle geçen senenin kadrosuna bakarsak, Galatasaray’ın bu sene daha zengin yabancı kadrosu var. Forvet hattını düşünürsek, Kewell’ın gelmesi ve Baros’un sonradan eklenmesi forvet hattında yabancı futbolcu sayısını arttırdı ve kalite de farklı oldu. Geçen sene Hakan Şükür vardı biliyorsunuz, o da çok gol kaydetti. Ümit Karan vardı, o da çok gol kaydetti ve şu an kendisi sakat, Hakan Şükür de kadromuzda yok. Bununla birlikte tabi yabancı futbolcu oynatmak zorundayız. Yabancı futbolcular da oynadıkları zaman gole çeviriyor pozisyonları ve bizim lehimize oluyor bunlar. Sonuçta aldığımız yabancı oyuncular, Kewell olsun Baros olsun kişisel olarak çok tecrübeli ve başarılı futbolcular. Aynı zamanda diğer futbolcular da kendi başarılarını bir kenara bırakıp Galatasaray ile ilgili bir hedef koymuşlar. Bunda da başarılı olmak için ellerinden geleni yapıyorlar ve bunu sahaya yansıtıp gole çeviriyorlar. Bence nedeni bu.

Türk basınını takip ediyor musunuz? Sizinle ilgili yapılan eleştirileri okuyor musunuz?Basının bir bölümünde özellikle, farklı beklentileri olan bir kesim var. Bu konuda neler söyleyeceksiniz? Bunun baskısını üzerinizde taşıdığınız anlar oluyor mu?

Öncelikle şunu söyleyeyim, Türkçem fazla olmadığı için medyayı çok fazla takip edemiyorum. Zaten etsem de bu tür eleştiriler beni pek fazla etkilemez. Profesyonel bir teknik direktör olarak bunları zaten algılamam gerekiyor. Ayrıca bu eleştirilerden etkilenip takımıma negatif bir yansıtma olayında olamam. Çünkü ben biliyorsunuz Almanya’da Almanya Milli Takımı’nı çalıştırdım. Aynı zamanda Bayern Leverkusen’de olsun, B. Dortmund’da olsun çok üst düzey oyuncular çalıştırdım. Ben kimin nerede oynaması gerektiğini, hangi futbolcunun nerede olması gerektiğini, üst düzey futbolcuların nasıl yönlendirilmesi gerektiğini gerçekten çok iyi biliyorum. Her zaman da eleştiriler olacaktır. Aşırı eleştirenler de, bazen fazla dışarıdan gördükleri için, olayın içeriğini bilmedikleri için kolay eleştirebiliyorlar. Biz sonuç olarak bu eleştirileri pozitif alarak, takıma pozitif yansıtarak veya etkilenmeyerek, takımın havasına ve kulübe zararı olmayacak şekilde davranarak aşmaya çalışıyoruz.

Performansımız Yükselmeye Devam Edecek! 302p0yv

Son olarak bizi izleyenlere Galatasaray seyircisine mesajınız nedir?

Öncelikle bütün Galatasaray taraftarına teşekkür etmek istiyorum. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Bellinzona da olsun Avrupa’da olsun. Aynı şekilde Kocaeli’de bizi yağmura rağmen gelip desteklediler, ıslandılar bizim için. Tabiî ki bizden beklentileri takımın kazanması ve şampiyonluk. Bizde bunu onlara karşılık olarak vermek isteyeceğiz ve bunun için savaşacağız. Onlara çok teşekkür ediyorum yürekten. Bunlar onların hakkı. Bizimde bunu sahaya yansıtıp başaracağımıza inanıyorum. Hepsine tekrardan teşekkür ediyorum.
https://cimbom.all-up.com

Performansımız Yükselmeye Devam Edecek!

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası